Pariterapia

  
Parisuhde on elämän merkittävimpiä ja haastavimpia suhteita. Tarvitsetteko apua parisuhteenne haasteisiin tai haluatteko vain vahvistaa jo hyvää suhdettanne? Tähtihetki tarjoaa pariterapiaa, jossa keskitymme ymmärryksen lisäämiseen, voimavarojenne vahvistamiseen ja konkreettisten työkalujen tarjoamiseen. Olipa kyseessä haasteellinen tilanne tai halu kasvattaa suhteen laatua, olette tervetulleita pariterapiaan Hämeenpuistoon tai etäterapiaan.

Pariterapiassa keskeistä on ymmärryksen kasvattaminen ja teille sopivien työkalujen löytäminen haastavan tilanteen helpottamiseksi, tai esimerkiksi hyvän eron toteuttamiselle.   Pariterapiassa keskitytään parisuhteen voimavarojen vahvistamiseen ja ongelmien ratkaisemiseen tavalla, johon molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä.

Millaisia menetelmiä pariterapiassa käytetään?

Käytän pariterapiassa ratkaisukeskeisiä menetelmiä, joiden avulla vahvistamme teidän vahvuuksianne ja voimavarojamme. Hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmät tuovat ymmärrystä ja työkaluja haastavia ajatuksia ja tunteita ajatellen. Psykofyysisen psykoterapian menetelmät auttavat lisäämään ymmärrystä, kuinka esimerkiksi riitatilanteissa hermostomme käynnistää hälyytysreaktion ja kadotamme yhteyden turvallisiin ja myönteisiin ajatuksiin ja näkökulmiin. Kun olemme hermostollisessa yli- tai alivireystilassa toimimme joko taistelemalla, pakenemalla, jähmmettymällä tai lamaantumalla. Ymmärrys hermoston toiminnasta ja vireystiloista tuo lisää työkaluja haastavia tilanteita ajatellen. Tunnekeskeisen pariterapian menetelmien avulla puolestaan vahvistetaan parisuhteen tunneyhteyttä opettelemalla tunnistamaan omia tunteita ja niiden takana olevia tarpeita. Usein parisuhteen vaikeuksien takaa löytyy katkos tunneyhteydessä, joka luo turvattomuutta.

Milloin on hyvä tulla pariterapiaan?

Kouluttajani sanoi aikoinaan, että ihmiset pohtivat pariterapiaan menoa noin 10 vuotta. Oman asiakastyöni perusteella sitä pohditaan usein 1-2 vuotta. Ajanvaraus saattaa jäädä, kun tulee helpompi kausi tai jos toinen osapuolista on hieman epäileväinen terapiaan tulon suhteen. Todella moni pariskunta toteaa ensimmäisen pariterapiakäynnin jälkeen, kunpa olisimme tulleet aiemmin. Myös pariterapiaa epäilleet puoliskot toteavat usein, että olipas hyvä, että tulimme. Jos siis te mietitte pariterapiaan tuloa, tulkaa enemmin kuin myöhemmin. Jos ajanvarausjärjestelmästä ei löydy sopivaa aikaa, laittakaa joko sähköpostia sanna@tahtihetki.fi, tekstiviesti numeroon 050 3226357 tai soittakaa (soitan takaisin, jos en pysty vastaamaan).

Yhdessä vahvemmin

Parisuhteen tähtihetki

ASIAKKAIDEN KERTOMANA

Olemme käyneet Sannan luona parikäynneillä liittyen syntyneiden lasten tuomaan elämänmuutokseen. Mieheni ei juuri kokenut tarvetta keskustelulle ennen Sannalle menoa. Kuitenkin jokaisen käynnin jälkeen hän onkin sanonut, että käynti oli tarpeen ja siitä jäi hyvä ja vapautunut olo.

Tapaamisten jälkeen käteemme meille on jäänyt aina jokin ajatus tai oivallus, joka on auttanut meitä eteenpäin.

Nainen 29v & Mies 26v | Pariterapia

Parisuhteen tähtihetki oli rauhallinen ja miellyttävä kokemus, tuntui että kumpikin sai vuorollaan sanottua sellaisia asioita, joita ehkä arjessa ei tunnu niin luontevalta tuoda ilmi.

Parisuhteen tähtihetki tuntui vahvistavan suhdettamme ja auttoi lisäämään arvostusta sekä kiitollisuutta omaa puolisoa kohtaan. Suosittelen lämpimästi kaikille riippumatta parisuhteen pituudesta!

Nainen 35v & Mies 44v | Parisuhteen tähtihetki

Olemme saaneet Sannalta sekä yksilö- että pariterapiaa. Olemme lähteneet jokaiselta käynniltä pois viisaampina ja paljon toiveikkaammalla ja valoisammalla mielellä.

Sannassa parhaimpia asioita ovat paitsi ammattitaito, niin myös arvostavani elämänkokemus ja positiivisuus. Kohtaamistamme terapeuteista ehdottomasti paras!

Suosittelemme koko sydämmestämme tämän olevan paras satsaus parisuhteeseen ja/tai itseen.

Nainen 34v & mies 34v | Yksilö- ja pariterapia

Parisuhteen Tähtihetki oli hyvä kokemus. Tilaisuus oli sopivan mittainen, rakenne oli hyvä ja se toi parisuhteestamme hyviä asioita esille.

Mies 44v | Parisuhteen tähtihetki

Sanna luo ammattitaidollaan ja omalla empaattisella persoonallaan ilmapiirin, missä tuntuu luottavaiselta puhua vaikeistakin asioista. Kannustava ja ratkaisukeskeinen ote pariterapiassa auttaa keskittymään hyviin asioihin ja näkemään mahdollisuuksia omassa ja toisen toiminnassa.

Keskittyminen keskusteluissa nykyhetken ohella myös tulevaisuuden toiveisiin on auttanut myös katsomaan pidemmälle, nykyisten haasteiden ohi.

Sanna on antanut meille molemmille pieniä ja toteutettavissa olevia kotitehtäviä, joiden kautta voimme itse viedä sopivissa määrin asioita eteenpäin.

Sanna on hienosti huomioinut elämäntilanteemme ja korostanut armollisuutta itseämme kohtaan, mikä on helpottanut myös paljon asioihin suhtautumista.  

Nainen 35v & mies 34v | Pariterapia

Sanna on lämmin ja helposti lähestyttävä ihminen. Koin että saimme heti akuuttia apua parisuhteemme kriisiin ja terapian avulla pääsimme matkalle kohti parempaa elämää. Tällä hetkellä oma olo on hyvä ja toiveikas, vaikka yhteinen tulevaisuutemme onkin edelleen sangen epävarma. Sanna on aidosti kuunteleva ja antaa uskoa sekä intoa tavoitella kokonaisvaltaisesti parempaa ja onnellista elämää.

Suosittelen kaikkia pariskuntia käymään terapiassa mahdollisimman varhain. Kun omat avut eivät tunnu toimivan, riidat alkavat kiertää kehää tai yhteinen arki ahdistaa tai uuvuttaa, niin silloin terapia tuo varmasti apua. Jos ylipäänsä päädyit näille nettisivuille lukemaan kokemukseni, niin luultavasti terapiasta olisi teille kovasti hyötyä, sillä ainakaan mitään haittaa siitä ei ole.

Mies 36v | Pariterapia