Esittely2024-03-17T08:20:29+02:00

Esittely

Terapeutti Sanna Kallio

Koulutukseni pääpiirteet

– Olen 43-vuotias neljän lapsen äiti ja puoliso.
– Valmistuin vuonna 2007 kasvatustieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta.
– Vuonna 2010 sain luokanopettajan pätevyyden.
– 2010 psykologian perusopinnot
– 2015-2018 Ratkaisukeskeisen psykoterapian opinnot (67op)
– 2016 Tähtihetki Terapiapalveluiden perustaminen
– 2020 – 2022 Kognitiivisen lyhytterapian opinto-ohjelma (30 op)

– 2023 Psykofyysisen psykoterapian perusopinnot, valmistun marraskuussa 2023

– See Far CBT -menetelmä ahdistuksen, vaikeiden tai traumaattisen asioiden hoitoon (2023)

-2024 vuoden opintokalenterissa: tunnekeskeisen pariterapian opintoja, hahmopsykoterapian perusopintoja ja sensomotorisen psykoterapian opintoja

Oppipolkuni

Koulutuspolkuni on pitkä ja monipuolinen. Valmistuin vuonna 2006 kasvatustieteen maisteriksi Tampereen yliopistosta. Valmistumiseni jälkeen seurasin miestäni Saksaan ja opiskelin psykologiaa Frankfurtin yliopistolla. Saksan kielitaidon vahvistuessa sain töitä kehitysvammaisten koulusta, väkivaltaisen oppilaan henkilökohtaisena avustajana. Sen lisäksi pääsin suunnittelemaan koulupäivän jälkeistä toimintaa nuorille (10-15-vuotiaille), joiden koulupolku ei ollut sujunut mutkattomasti.

Suomeen palatessani syksyllä 2007 aloin tehdä eri mittaisia erityisluokanopettajan sijaisuuksia. Työn ohella suoritin ensin opettajan pedagogiset ja sen jälkeen vielä alakoulussa opettavien aineiden monialaiset opinnot. Sain siten luokanopettajan pätevyyden.

Työpolkuni johti minut erityisluokkatyöhön käytöksellään haastavien oppilaiden pariin. Pääsin kehittämään aivan uutta erityisluokkamuotoa Nurmijärvelle, Kivenpuiston kouluun. Tehtäväni oli erityisluokan opettamisen lisäksi pohtia kuntouttavan opetuksen mahdollisuuksia ja kehittää yhteistyötä oman luokkani uuden tiimin kanssa, johon kuului koulunkäynninohjaajan lisäksi psykiatrinen sairaanhoitaja. Tämä luokkatyö herätti minussa kysymyksiä ja kipinän perehtyä paremmin ihmiselämää koskettaviin erilaisiin mielen haasteisiin, elämänkriiseihin  ja yksilön kuntoutumisen tukemiseen.

 Lähdin hakemaan tukea työlleni opiskelemalla ensimmäisellä äitiyslomallani psykologiaa. Psykologian perusopinnot toivat teoreettista ymmärrystä ihmismielestä, mutta käytännön välineisiin tuntui olevan vielä välimatkaa. Jatkoin matkaani tutustumalla erilaisiin psykoterapiakoulutuksiin ja lopulta vuonna 2015 aloitin ratkaisukeskeisen psykoterapian opinnot. Ratkaisukeskeisen psykoterapian opinnot tuntuivat tarjoavan juuri oikeanlaisia välineiltä, joiden avulla pystyisin tukemaan  eri ikäisiä ihmisiä erilaisissa elämän käännekohdissa, haasteissa  ja elämänkriiseissä.

Tähtihetki Terapiapalvelut

Perustin oman yrityksen, Tähtihetki Terapiapalvelut, keväällä 2016.  Asiakastyössäni  vuosien varrella olen kohdannut eri ikäisiä  ja erilaisten haasteiden kanssa kamppailevia ihmisiä. Olen työskennellyt myös erilaisissa tilanteissa olevien pariskuntien kanssa. Olen tavannut pariskuntia, jotka haluavat vahvistaa suhdettaan, ja pariskuntia, jotka ovat kriisitilanteissa.

Yksilöiden ja pariskuntien lisäksi olen pitänyt terapeuttista ryhmää  vahvaa tukea tarvitseville äideille Ensi- ja turvakodin Pikku-Miinat -ryhmässä. Teen myös yhteistyötä kahden  fysioterapeutin kanssa, joiden kanssa tarjoamme kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevia ryhmä- ja koulutuspaketteja.

Tällä tiellä olen edelleen. Kesäkuussa 2018 valmistuin ratkaisukeskeisen psykoterapiakoulutuksen suorittaneeksi terapeutiksi. Olen valtavan innoissani tästä kulkemastani oppipolusta, kaikesta oppimastani ja ihmisistä, joita olen tämän tien varrella kohdannut.

Ratkaisukeskeinen ja hyväksymis- ja omistautumisterapeuttinen terapia

Tähtihetki terapiapalvelut tarjoaa terapiaa, jossa työskentelyn tukena käytetään ratkaisukeskeisen psykoterapian menetelmiä, kognitiivisen psykoterapian (etenkin hyväksymis- ja omistautumisterapian) menetelmiä, EFT-terapiaa (emotional freedom technique), psykofyysisen psykoterapian menetelmiä ja mindfullnessia.

Ratkaisukeskeinen terapia  (brief therapy/ solution focused therapy) on Suomessa vakiintunut ja Valviran tunnustama psykoterapiamuoto, josta on yksilö-, ryhmä- ja yhteisösovelluksia. Ratkaisukeskeinen terapia on myös ainoa virallisen aseman saanut lyhytterapia Suomessa. Ratkaisukeskeinen psykoterapia soveltuu myös pitkiin hoitoprosesseihin.

ASIAKKAIDEN KERTOMANA

Sanna on ihmisläheinen, positiivinen ja viisas nainen. Terapiakäynneiltä saamani pienet konkreettiset kotitehtävät ohjasivat elämääni lempeästi ja varmasti synkkyydestä valoa kohti, katkeruudesta hyväksymiseen.

Nainen 34v | Yksilöterapia

Sanna on terapeuttina aidosti läsnä, kiinnostunut asiakkaan asioista ja elämästä sekä aivan mahtava tsemppari! 100% vahva suositus.

Mies 31v | Yksilöterapia

Olen saanut Sannalta suurta apua  pakko-oireisiini, jotka alkoivat häiritä arkeani lasteni syntymän jälkeen.

Yhteistyösuhteemme Sannan kanssa on toiminut alusta alkaen; koen tulleeni arvostetuksi ja kuulluksi. Sannalla on terapeuttina aito ja empaattinen kiinnostus elämääni kohtaan. Hän ei neuvo liikaa tai tyrkytä ratkaisuja vaan antaa minun itse päättää, mihin muutoskeinoihin tarttua.

Nainen 29v | Yksilöterapia

Olemme käyneet Sannan luona parikäynneillä liittyen syntyneiden lasten tuomaan elämänmuutokseen. Mieheni ei juuri kokenut tarvetta keskustelulle ennen Sannalle menoa. Kuitenkin jokaisen käynnin jälkeen hän onkin sanonut, että käynti oli tarpeen ja siitä jäi hyvä ja vapautunut olo.

Tapaamisten jälkeen käteemme meille on jäänyt aina jokin ajatus tai oivallus, joka on auttanut meitä eteenpäin.

Nainen 29v & Mies 26v | Pariterapia

Sannan kanssa keskustellessa, pääsee yhteyteen omien ajatustensa ja uskomustensa kanssa. Sannalta saa myös konkreettisia työkaluja ja kotitehtäviä, eli ongelman tai aiheen käsittely ei jää pelkän teorian tasolle. Sanna kuuntelee aktiivisesti ja haluaa aidosti auttaa eteenpäin. Hänestä huokuu aito välittäminen ja kiinnostus mielen hyvinvointiin ja sen tukemiseen. 

Nainen 35v | Yksilöterapia

Parisuhteen tähtihetki oli rauhallinen ja miellyttävä kokemus, tuntui että kumpikin sai vuorollaan sanottua sellaisia asioita, joita ehkä arjessa ei tunnu niin luontevalta tuoda ilmi.

Parisuhteen tähtihetki tuntui vahvistavan suhdettamme ja auttoi lisäämään arvostusta sekä kiitollisuutta omaa puolisoa kohtaan. Suosittelen lämpimästi kaikille riippumatta parisuhteen pituudesta!

Nainen 35v & Mies 44v | Parisuhteen tähtihetki

Viisaiden naisten ilta on kuukauden kohokohta. Sannan huolellinen valmistautuminen illan teemaan on vaikuttavaa.

Viisaiden naisten illassa jokaisella on tilaa kertoa omista kokemuksistaan tai kuunnella. Ohjattu ja alustettu keskustelu antaa uusia näkökulmia ja voi antaa uuden viitekehyksen käsiteltävälle aiheelle.

Keskustelut ovat luottamuksellisia ja niistä lähtee kotiin laajentunein silmin ja kantavin askelin.

Viisaiden naisten illat vahvistavat mielen hyvinvointia ja ystävyyttä.

Nainen 35v | Hyvinvointipalvelut

Sannan kanssa keskustellessa aito läsnäolo luo pohjan joka mahdollistaa omien ajatusten ja kokemuksien käsittelyä. On ollut voimaannuttavaa kokea kuinka omille ajatuksille ja toiminnalle löytyy tieotopohjaa joka vahvistaa itsetuntemusta. Se on kuin pieni siemen, minkä Sanna on laittanut itämään. Vahvistuminen ja itseluottamus, tapa käsitellä asioita vievät eteenpäin. Kiitos Sanna! 

Nainen 33v | Yksilöterapia
Sanna on erittäin empaattinen ja kuunteleva, hänelle oli helppo puhua vaikeistakin asioista.

Sannalla on hieno taito kannustaa, tukea ja rohkaista oman itseluottamuksen ja itsearvostuksen löytämisessä kun ne vaikeassa elämäntilanteessa oli hetkellisesti todella alhaalla.

Hänellä on myös vahva teoriapohja ja osaaminen näihin asioihin, joka välittyy myös asiakkaalle. Kahden pienen lapsen äitinä sain häneltä myös paljon tukea vanhemmuuteen.

Nainen 38v | Yksilöterapia & perheterapia

Olemme saaneet Sannalta sekä yksilö- että pariterapiaa. Olemme lähteneet jokaiselta käynniltä pois viisaampina ja paljon toiveikkaammalla ja valoisammalla mielellä.

Sannassa parhaimpia asioita ovat paitsi ammattitaito, niin myös arvostavani elämänkokemus ja positiivisuus. Kohtaamistamme terapeuteista ehdottomasti paras!

Suosittelemme koko sydämmestämme tämän olevan paras satsaus parisuhteeseen ja/tai itseen.

Nainen 34v & mies 34v | Yksilö- ja pariterapia

Parisuhteen Tähtihetki oli hyvä kokemus. Tilaisuus oli sopivan mittainen, rakenne oli hyvä ja se toi parisuhteestamme hyviä asioita esille.

Mies 44v | Parisuhteen tähtihetki

Sanna luo ammattitaidollaan ja omalla empaattisella persoonallaan ilmapiirin, missä tuntuu luottavaiselta puhua vaikeistakin asioista. Kannustava ja ratkaisukeskeinen ote pariterapiassa auttaa keskittymään hyviin asioihin ja näkemään mahdollisuuksia omassa ja toisen toiminnassa.

Keskittyminen keskusteluissa nykyhetken ohella myös tulevaisuuden toiveisiin on auttanut myös katsomaan pidemmälle, nykyisten haasteiden ohi.

Sanna on antanut meille molemmille pieniä ja toteutettavissa olevia kotitehtäviä, joiden kautta voimme itse viedä sopivissa määrin asioita eteenpäin.

Sanna on hienosti huomioinut elämäntilanteemme ja korostanut armollisuutta itseämme kohtaan, mikä on helpottanut myös paljon asioihin suhtautumista.  

Nainen 35v & mies 34v | Pariterapia
Olen kokeillut useampia eri psykologeja ja terapeutteja viimeisten vuosien aikana, mutta ehdottomasti parhaan avun olen saanut Sannalta.

Tykkäsin hänen ratkaisukeskeisestä lähestymistavastaan ja siitä, että hän ei vaan kuuntele vaan aktiivisesti ehdottaa ja ohjaa erilaisia työskentelymetodeja, joilla asioita käsitellään. Hän kuitenkin laittaa minut itse työskentelemään eikä anna valmiita ratkaisuja, mutta on vahvasti tukena. Ja jos joku tapa ei tunnu sopivalta tai auttavan niin hänellä on nopeasti valmius ehdottaa jotain toista.

Hyvän ihmistuntemuksen ansiosta uskon että hän osaa helposti lukea ja tulkita minkälainen työskentely kenellekin sopii.

Nainen 38v | Yksilöterapia

Terapeutin kynästä

Tähtihetken blogissa käsitellään terapeutin omia pohdintoja elämästä.
Go to Top